Dykare på oljeplattform

Ett jobb i Norge är ett välbetalt jobb har man hört och visst stämmer det. Det finns en mängd olika jobbalternativ i Norge och för den som är intresserad av dykning kan jobbet som dykare på oljeplattform vara intressant. Jobbet innebär att man jobbar offshore vilket är utanför kusten och innebär att man jobbar med att ta upp olja och gas från havet. Det som har varit omtalat av många är att arbetsperioderna är oftast att man jobbar två veckor och sedan har ledigt fyra veckor vilket uppskattas av många.

Genomgå utbildning och få jobb

Fjord_in_NorwayFör att kunna få jobb som dykare på en oljeplattform krävs det att du måste genomgå en säkerhetsutbildning då jobbet innebär höga risker, utbildningen innehåller helivelt vilket betyder simulerad helikopterkrasch i vatten. Utbildningen är inte gratis utan kostar omkring 20-25.000 norska kronor och utbildningen tar fyra dagar, sen kan det tillkomma andra eventuella krav beroende på vilken arbetsgivare du har. Ifall du inte vet hur du ska gå tillväga för att ta den kursen rekommenderas det att du kontaktar en kursleverantör där det enda du behöver göra är att betala för kursen. Utbildningen ska sedan repeteras vart fjärde år men då är den avkortad till två dagar. Den summa som krävs för utbildningen tjänar du lätt in på två veckors jobb så utbildningen är nödvändig och kommer inte göra att du går minus på kontot under en längre tid. sök jobb som dykare i Norge och börja tjäna rejäla pengar samt få mer fritid och tid över till din familj eller vänner.

Ett lönsamt jobb

Att jobba som dykare i Norge är ett spännande men även välbetald jobb som gör att du som person både får in stora summor pengar och sedan kan få upp till fyra veckors ledigt efter endast två veckors arbete. Du jobbar utanför kusten och beroende på vilken arbetsgivare du har och väljer att arbeta för är oftast det du behöver en utbildning som kostar 20-25.000 norska kronor. Dessa pengar för utbildningen kommer inte vara någon större utgift för dig utan dessa pengar tjänas lätt in under två veckors jobb ute på sjöss. Dina arbetsuppgifter består av att leta efter olja och gas på havsbotten och förutom att få tjäna pengar på din hobby får du även se mycket nya platser och miljöer. Det är ett riskfyllt jobb som innebär koncentration och noggrannhet både för att du som person ska hålla dig i bästa form och även för att ingen annan i besättningen ska komma till skada.

gazeti