Ta dykarcertifikat i Sverige

Dykning är en sport som tilltalar många. Känslan av att vara tyngdlös och se och uppleva både djur och växter som finns under vattenytan är för de flesta en ganska speciell upplevelse. Idag finns det dessutom så pass bra dykarutrustning så att du kan känna dig säker när du dyker, även om du är ovan. Det finns dykning att prova på även i Sverige, både i pooler inomhus och utomhus. Blir du sugen på att dyka mer kan du även ta ett dykarcertifikat, någonting du troligtvis inte kommer att ångra när du väl har ett.

photo-1416138645715-930585fe4ce2Hitta rätt kurs

Det finns många olika kurser att gå om man vill ta dykarcertifikat. Du kan till exempel åka utomlands till ett varmt land och ta ditt certifikat där, men det finns även kurser i Sverige. Kurserna vänder sig till alla, från den absoluta nybörjaren till den mer erfarna. Oftast kan man bygga på kurserna och välja de mer avancerade efterhand. Det som är bra med att ta dykarcertifikat i Sverige är att du alltid börjar inomhus i en pool med utrustningen, och i de flesta fall sker undervisningen på svenska. Om du åker utomlands så sker istället kursen oftast på engelska, vilket kan göra att du känner dig lite mer osäker som nybörjare. Nackdelen med att ta dykarcertifikat i Sverige är att det kostar mer pengar, men man ångrar sig väldigt sällan när man väl lagt ut pengar på en dykarkurs.

Fördelar med att ha dykarcertifikat

Det finns många vanliga frågor om dykarcertifikat, som till exempel hur ofta du kan komma att använda ett sådant om du bor i ett så kallt land som Sverige. Den här frågan finns det egentligen bara ett svar på, och det är att det är upp till var och en hur mycket man kan komma att använda sina kunskaper i dykning. En del som tagit certifikat i Sverige åker på årliga dykarresor tillsammans med vänner eller ensam. Dessa resor går oftast, av naturliga skäl, till något varmt land med härligt, kristallklart vatten där du kan dyka i timmar. Många som tagit dykarcertifikat planerar hela sin årliga semester kring aktiviteter som har med dykning att göra, då det nästan kan vara beroendeframkallande att dyka i och med att det är så roligt. Dykningen kan även bidra till att du lär känna nya vänner, eftersom man ofta har mycket att prata om efter starka och vackra upplevelser under vattenytan.

gazeti